E-Collar

E-Collar gebruik en training verguisd? of is het het ideale trainingsmiddel


De vele vooroordelen over e-collar even besproken en hopelijk hierbij rechtgezet. Maar wel met altijd de gedachte in het achterhoofd dat dit een instrument blijft waar men eerlijk mee dient om te gaan anders is dit hetzelfde als een scheermes in een kinderhand.

Met behulp van dit instrument kan men honden dingen aan- en afleren op een hele prettige en voor de hond heel begrijpelijke manier. Dit, mits men zelf de moeite en tijd neemt om dit ook goed en eerlijk toe te passen.

Na het lezen van deze teksten, welke wij in tweewekelijkse termijnen zullen publiceren zal een overtuiging van uw zijde zeker komen en “Neen..., de auteurs van het Doggynet.nl-team zijn niet onder stroom gezet om deze tekst gepubliceerd te krijgen…”

Als u een jogger of ruiter tegenkomt… ben u dan een “Hij doet niets!”-roeper, of fluit u gewoon even uw gehoorzame hond terug?Bent u nieuwsgierig geworden lees deze teksten dan en laat u overtuigen dat dit een heel goed instrument is mits goed gebruikt. Maar dat is ook met een auto, ga toch vooral niet links rijden (behalve in engeland natuurlijk..).
<< Naar E-collar hoofdstukken>>

© Auteurs van deze tekst zijn: Bart Bellon  www.dog-sport.be, Fabian Beernaarts   www.esmero.nl  en Kaat Raes.